FORMACIÓ: MONOGRÀFIC DE VIES FERRADES

FORMACIÓ: MONOGRÀFIC DE VIES FERRADES

El Club Excursionista Esparreguera ofereix als seus socis i a totes aquelles persones interessades un monogràfic de vies ferrades entre el 26 i el 29 del proper mes de maig. La via ferrada és el mitjà més senzill per apropar-nos a la verticalitat de la muntanya i que també permet gaudir de la bellesa de molts paratges naturals. Cal una condició física normal i no patir vertigen.

OBJECTIUS:

Dotar als alumnes d’uns coneixements i unes capacitats que els permetin progressar amb seguretat i autonomia per vies ferrades i camins equipats. Addicionalment, es donaran les eines bàsiques per poder resoldre les possibles incidències que poden succeir en el transcurs d’una via ferrada.

DIRECCIÓ DEL CURS:

Iván Muñoz Barrobés. Tots els instructors són membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya–ECAM.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

Dia 26/05/2022: Presentació a la seu social del Club, a les 19:30 hores. Lloc: Piscina municipal d’estiu, zona esportiva s/n.

Dia 28/05/2022: Sessió teòrica/pràctica. Via ferrada Cinglera del Resistent. Ben a prop d’Esparreguera, a Castellbell i el Vilar, trobem aquesta petita via ferrada ideal per l’entrenament i la formació. Consta de varies possibilitats d’accés amb diferents nivells de dificultat (fins a K6), un petit pont tibetà, múltiples possibilitats de ràpels des de qualsevol punt de la via i un retorn immediat per repetir tantes vegades com es vulgui.

Dia 29/05/2022: Sessió teòrica/pràctica. Via ferrada Serra de les Canals. Vertical via ferrada a Oliana per assolir el cim del Tossal de les Tres Creus. Aquesta via ferrada consta de 3 trams ben diferenciats. Sens dubte, la gran dificultat de la via ferrada de la Serra de les Canals és l’exposició a l’alçada, ja que tota l’ascensió es realitza per una paret vertical. En funció de la progressió del grup, la direcció del curs decidirà la 0pció més adient.

CONTINGUTS:

 • Tipus de recorreguts equipats
 • Equipament de les vies ferrades
 • Material utilitzat
 • Tècniques de seguretat, progressió i descens
 • Resolució d’incidències
 • Escala de dificultat

Els continguts s’adaptaran als coneixements inicials de cada alumne i al seu ritme d’aprenentatge.

MATERIAL:

L’alumne només haurà de portar vestimenta adient que permeti els moviments, inclòs calçat esportiu de muntanya. Tot el material tècnic necessari serà aportat per la direcció del curs.

NORMES:

 • Places: mínim 6 alumnes i màxim 12 alumnes. Els inscrits han de ser múltiples de 6, si s’arriba a 6 alumnes, la resta d’inscrits s’han d’apuntar en llista d’espera fins arribar a 12 alumnes.
 • Caldrà tenir una llicència federativa anual de la FEEC de l’any 2022 adient a l’especialitat (modalitat C) o tramitar-ne una llicència temporal pels dies del curs (5 € aprox. per dia).
 • Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar l’autorització signada  de la tutela i adjuntar fotocòpia de DNI (tutors).
 • La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa, si les condicions meteorològiques ho aconsellen.
 • El participant assumeix doncs els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li doni per part del professorat.
 • Els viatges, àpats i altres desplaçaments aniran a càrrec de l’alumne.

COST DEL CURS:

 • 70 € amb llicència
 • 80 € sense llicència (més el cost de la llicència temporal)

PROGRAMA “DONA I ESPORT”: 

Es retornarà el 20% de la inscripció a aquelles dones amb carnet federatiu anual de la FEEC i que omplin correctament la documentació.

INSCRIPCIONS:

Els interessats han de posar-se en contacte amb el Club per correu electrònic, a l’adreça clubexcursionistaesparreguera@gmail.com