Descobreix Esparreguera: Cova del Petrecó i La Palanca

Descobreix Esparreguera: Cova del Petrecó i La Palanca

Data de la sortida: 20/03/2022, diumenge

Segona sortida del cicle “Descobreix Esparreguera” del nostre Club, que ens portarà en una ruta sense cap dificultat des de la llera del riu Llobregat, a l’alçada de l’antiga palanca que unia la Colònia Sedó amb Olesa de Montserrat, fins a la cova del Petrecó, on farem un tast d’espeleologia, per tornar cap a l’església del Puig passant per una de les formacions de roques blaves de la zona.

  • Desnivell positiu: 296 metres
  • Distància; 7,02 quilòmetres
  • Circular: 5 hores, comptant el temps de l’activitat d’espeleologia
  • Dificultat: Baixa, pel que fa a la ruta
  • Interès: paisatge, geologia, natura, patrimoni històric

Podeu consultar aquí el TRACK DE L’ACTIVITAT

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. Els no federats hauran de pagar l’import de la llicència temporal, el cost de la qual és de 5,00 €. Els socis federats d’altres clubs que vulguin participar a la sortida hauran de pagar un import de 5,00 € en concepte de drets d’inscripció. Les places són limitades a 20 participants!

El lloc de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 08:00 hores en vehicles cap al punt d’inici de la sortida, l’aparcament inferior de l’església del Puig. Recomanem concentrar els participants en el menor nombre possible de vehicles. Si opteu per deixar el vostre vehicle i anar amb altres participants, el podreu deixar a l’aparcament municipal El Cairat, al carrer de les Hortes o a la zona blava (gratuïta, els diumenges) davant l’Institut.

Arribats a la cova del Petrecó, farem l’esmorzar i una visita a l’interior de la cavitat en grups reduïts. Ens acompanyarà a fer la visita una persona amb titulació en espeleologia i una gran experiència. La topografia de la cova és molt senzilla, i la seva única dificultat és un pas estret, que haurem de superar avançant bocaterrosa. L’entrada a la cova és totalment voluntària!

Per a l’activitat d’espeleologia cal portar:

  • frontal, per visualitzar el recorregut i l’interior de la cova
  • casc (serveix de bicicleta)
  • i roba adient (com un xandall vell) per arrossegar-se pel terra de la cavitat.

Abans de formalitzar la vostra inscripció, si us plau llegiu la DECLARACIÓ DELS PARTICIPANTS

Per inscriure’s a la sortida, entreu i envieu el següent FORMULARI D’INSCRIPCIÓ