Activitats / Sortides MARÇ 2023

Activitats / Sortides MARÇ 2023

Aquí teniu les activitats que hem preparat per aquest mes de març! Totes les sortides organitzades pel nostre Club són obertes a tothom, i gratuïtes pels socis federats del Club! Si ens voleu acompanyar, cliqueu a la imatge corresponent a cada sortida, que us portarà a la pàgina on fer la vostra inscripció. Abans de formalitzar-la, llegiu atentament la informació que us presentem:

11/03/2023: Circular Torre Alta / Miranda del Príncep

 

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. Els participants no federats hauran de pagar un import de 10 euros, que inclou la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 20 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la Plaça de la Creu, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, aparcament de Can Maçana. L’inici de l’activitat serà a les 08:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Ruta circular des de Can Maçana, on agafarem el GR-172 en sentit Monestir de Montserrat, fins a La Roca Foradada, lloc emblemàtic de la muntanya de Montserrat, des del què gaudirem d’unes vistes espectaculars de la Catalunya central. Enllaçarem amb el GR de nou, en direcció al Coll de Port, on continuarem pel PR C-78 cap el pas i la Miranda del Príncep, (100 cims, 993 metres). Seguidament, ens aproparem al refugi Vicenç Barbé, on farem l’esmorzar.

De camí al Coll de la Portella, ens aproparem a l’Avenc dels Pouetons i visitarem un petit refugi amagat. Altra cop al GR-172, passarem de nou per Can Maçana per continuar camí del Castell Ferran i la Torre Alta (100 Cims, 791 metres), i gaudir de les vistes més occidentals del massís de Montserrat, abans del retorn definitiu als vehicles.

El recorregut discorre per corriols tècnics i algun pas exposat, com pot ser la Roca Foradada o la Miranda del Príncep, dos punts que a la vegada es poden evitar fer, si el terreny és humit o en cas de vertígen d’algun participant.

 • Altitud màxima: 993 metres
 • Altitud mínima: 193 metres
 • Distancia: 11 quilòmetres
 • Desnivell positiu/negatiu: 650 metres
 • Ruta circular – 4/5 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: mitjana,
 • Interès: Natura, paisatge.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, botes canya mitja/alta
 • Menjar i aigua suficient per passar el día

 

18/03/2023: Sortida amb raquetes a la Tossa Plana de Lles

 

 

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. Els participants no federats hauran de pagar un import de 10 euros, que inclou la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 12 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, el refugi Cap del Rec. L’inici de l’activitat serà a les 09:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Deixem el cotxe a l´ampli aparcament asfaltat del Refugi del Cap de Rec. Per arribar-hi, cal anar fins a Lles de Cerdanya. Creuem el poble seguint la carretera asfaltada direcció al càmping El Cortal del Gral, que ens queda a la nostra esquerra . Continuem per l’àmplia carretera que ens deixarà al refugi. És fàcil trobar animals domèstics pasturant per la zona, modereu la vostra velocitat per precaució.
A tocar del refugi de Cap de Rec trobem les marques de GR que, per un bonic i obac corriol, anem seguint fins arribar al refugi del Pradell, amb unes molt bones vistes de la serra del Cadí. Un pal vertical indica la inequívoca direcció cap a la Tossa. El primer tram de camí transcorre entre arbres i, a mesura que anem pujant, van desapareixent, quedant un paisatge clàssic alpí. Cal seguir les fites i ens alguns trams la visible traça fins assolir el cim.
Molt bones vistes de l’estany de l’illa i el seu gran refugi. Bé, en realitat, molt bones vistes als 360 graus. El recorregut no te cap dificultat tècnica, només cal disposar d’una forma física acceptable per superar el desnivell.
La tornada la fem pel mateix camí què l’anada.

 • Altitud màxima: 2.903 metres
 • Altitud mínima: 1.848 metres
 • Distancia: 13 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 952 metres
 • Ruta circular – 6/7 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: mitjana, pel desnivell acumulat
 • Interès: Natura, paisatge.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, botes canya mitja/alta
 • Menjar i aigua suficient per passar el día

18/03/2023 – Secció d’Esports Verticals: Cresta dels Castellets

 

Sortida organitzada per la Secció d’Esports Verticals del Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club i d’altres centres. Els participants no federats hauran de pagar un import de 5 euros, per a la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 12 participants.

El punt de trobada serà al pàrquing Les Ferreres, des d’on farem l’inici de l’activitat a les 09:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

La cresta dels Castellets situada al massís del Montseny, és una activitat senzilla, ideal per a iniciar-se al món de les crestes.
Ens trobarem davant d’una successió de ressalts de com a molt II grau si no ens sortim del recorregut marcat, en un entorn moderadament aeri, on els que vulguin practicar, ho podran fer sense una excessiva exposició, amb tot el material que creguin necessari. Els que vulguin trepar sense més ni més, ho podran fer sense material addicional, encara que es recomana portar com a mínim casc per possible caiguda d’alguna pedra.

Un cop realitzada l’activitat i assolit el cim de les agudes, els qui vulguin podran esmorzar, i després tornarem fins al pàrquing, seguint el recorregut del següent track:

https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/montseny-les-agudes-per-la-cresta-de-castellets-69920216

MATERIAL NECESSARI:

 • Casc (recomanat)
 • La resta del material addicional es concretarà al grup de WhatsApp de la sortida.

26/03/2023 – Projecte GR-5: El Garraf negre, el vermell i el blanc

 

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. Els participants no federats hauran de pagar un import de 10 euros, que inclou la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 20 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, l’estació de rodalies de Gavà. L’inici de l’activitat serà a les 08:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Caminar pel Garraf sempre ens fa pensar en trepitjar un terreny rocós de blanca pedra calcària. I així és en un 99 per cent. Aquesta gran costra calcària s’assenta sobre uns materials més antics vermells i aquests sobre altres molt més antics molt foscos, amb mines de ferro…
Aquest sandvitx està lleugerament inclinat cap a l’oest i per la banda est, Gavà, podem veure, trepitjar i sentir el decurs dels 500 milions d’anys que hi ha de la primera a la última formació. Tot caminant veurem la mina, les pizarres fosques, la roca vermella amb les seves formes peculiars, a l’ermita de Bruguers i al castell d’Eramprunya i a dalt de tot com sempre tindrem un cent cims, La Morella . A la baixada trobarem alguna sorpresa més que deixem en incògnit!

Recorregut sense dificultat però de llargària considerable. Tingueu present la manca d’aigua durant el recorregut (portar prou aigua per tot l’itinerari). Només el camí a la pujada al Castell d’Eramprunyà presenta petits trams força costeruts i incòmodes on haurem d´ajudar-nos en algun moment de les mans, sense cap dificultat.

Des de Gavà agafarem un sender marcat (escassament) amb senyals grocs que connecten el municipi amb el GR-92 (que ve de Molins de Rei). Seguirem el GR-92 fins el cim de la Morella on seguirem en tot moment els senyals. Finalitzarem la sortida a l’estació de rodalies de Castelldefels, per agafar el tren que ens porti de tornada a Gavà.

 • Altitud màxima: 596 metres
 • Altitud mínima: 4 metres
 • Distancia: 20,5 quilòmetres
 • Desnivell positiu/negatiu: 782 metres
 • Ruta circular – 6/7 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: mitjana, per la distància i les característiques del terreny
 • Interès: Natura, paisatge.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, botes canya mitja/alta
 • Menjar i aigua suficient per passar el día

 

25 i 26/03/2023: Cap de setmana a Erinyà / Collegats

 

Sortida organitzada per la Secció d’Esports Verticals del Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. El preu de la mateixa és de 5,00 euros; pels socis federats del Club, aquesta activitat és gratuïta. Sortida limitada a 20 participants.

El lloc i l’hora de trobada de dissabte es concretarà entre els participants al grup temporal de WhatsApp que es crearà per a aquesta activitat.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS:

Cap de setmana multidisciplinar a la zona de La Pobla de Segur. El dissabte, escalada esportiva a Erinyà. El diumenge, via llarga a Collegats. En tots dos casos, pendent de concretar les diferents zones o vies on es desenvoluparan les activitats.

ALLOTJAMENT:

Com a opció d’allotjament, se cercarà un establiment proper a La Pobla de Segur. Els inscrits al cap de setmana poden reservar l’estada del dissabte nit en aquell allotjament o a qualsevol altre de la seva preferència. L’organització de l’activitat no inclou la gestió de les reserves.

MATERIAL NECESSARI:

 • Peus de gat
 • Casc
 • Arnès
 • Baga d’ancoratge
 • Corda en simple d’escalada esportiva (qui en tingui)
 • Grigri (qui en tingui)