Activitats / Sortides JULIOL 2023

Activitats / Sortides JULIOL 2023

Aquí teniu les activitats que hem preparat pel mes de juLIOL! Totes les sortides organitzades pel nostre Club són obertes a tothom, i gratuïtes pels socis federats del Club! Si ens voleu acompanyar, cliqueu a la imatge corresponent a cada sortida, que us portarà a la pàgina on fer la vostra inscripció. Abans de formalitzar-la, llegiu atentament la informació que us presentem:

01/07/2023, dissabte: Circular Cambra d’Ase / Torre d’Eina

 

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. La resta de participants hauran de pagar un import de 5 euros, que inclou, en el seu cas, la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 15 participants: per les condicions i característiques de la sortida, no s’incrementarà el nombre d’inscripcions sota cap concepte!

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 06:30 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al punt de reunió, l’aparcament de les pistes d’Eyne 2600. L’inici de l’activitat serà a les 09:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Us proposem una circular clàssica de mitja muntanya amb la que, si el temps ens acompanya, farem dos cims essencials del repte de la FEEC, el Cambra d’Ase i la Torre d’Eina

Ruta circular amb sortida i arribada a Eyne 2600. Ruta senzilla, només amb una grimpadeta molt fàcil, però amb la dificultad de l’alçada a la que estem (2600 metres, aproximadament). Primers quilòmetres de pujada molt pronunciada per les pistes d’esqui, després durant altres set quilòmetres, més o mens, sempre crestejant i contemplant l’impressionant circ de Cambra d’Ase, i arribant -si el temps i les condicions ho permeten- a fer el Torre d’Eina, amb unes vistes espectaculars.
A destacar que, a part de la grimpada, estarem crestejant molta estona amb vistes espectaculars, però també amb un “pati” impressionant: els cims son estrets i amb molt de pati, cal tenir-ho en compte.

 • Altitud màxima: 2.813 metres
 • Altitud mínima: 1.777 metres
 • Distancia: 15 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 1.264 metres
 • Ruta circular – 7/8 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: moderada, en base a distància, desnivell i característiques del terreny
 • Interès: Natura, paisatge.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, calçat adient
 • Menjar i aigua suficient per passar el matí

TRACK DE L’ACTIVITAT

Cliqueu a la imatge per a accedir al track:

 

22/07/2023, dissabte: Ascensió al Comabona

 

Nova proposta de la sortida inicialment prevista pel passat 20 de maig, que va haver de ser suspesa pel mal temps previst per a aquella data.

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. La resta de participants hauran de pagar un import de 5 euros, que inclou, en el seu cas, la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 15 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la Plaça de la Creu, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, el Coll de Bauma. L’inici de l’activitat serà a les 09:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Magnífica ruta per la Serra del Cadí on ens enfilarem al cim del Comabona de 2547 metres (100 Cims) tot passant pel Pas de la Cabra i la Pleta de la Guilla.
Un cop fem cim, carenejarem passant pel cim d’Aguiló, 2524 metres, observant unes magnífiques vistes de tota la Cerdanya i del Pirineu axial, fins arribar al Pas dels Gossolans on començarem un petit descens fins a la cabana de Cortils.
Seguidament acendirem pel Portell de Cortils fins arribar al Prat Llong, i un cop aquí baixarem sentit el Coll de les Bassotes fins enllaçar amb la pista que ens portarà novament al Coll de Bauma.

Es tracte d’una ruta circular on no hi han dificultats tècniques destacades com pasos exposats o grimpades. La majoria del desnivell positiu es concentra en els primers 6 quilòmetres, fins arribar al cim del Comabona, un cop allí ja només queden escassos 150 metres de desnivell positiu fins el final del recorregut.
La catalogació de “nivell moderat” seria en gran part pel desnivell acumulat, sobretot el positiu en el primer tram.

 • Altitud màxima: 2.544 metres
 • Altitud mínima: 1.574 metres
 • Distancia: 16,7 quilòmetres
 • Desnivell positiu: 1.157 metres
 • Ruta circular – 7 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: moderada, en base a distància i desnivell
 • Interès: Natura, paisatge.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, calçat adient
 • Menjar i aigua suficient per passar el matí

TRACK DE L’ACTIVITAT

Cliqueu a la imatge per accedir al track: