ACTIVITATS / SORTIDES FEBRER 2023

ACTIVITATS / SORTIDES FEBRER 2023

Aquí teniu les activitats que hem preparat per aquest mes de febrer! Totes les sortides organitzades pel nostre Club són obertes a tothom, i gratuïtes pels socis federats del Club! Si ens voleu acompanyar, cliqueu a la imatge corresponent a cada sortida, que us portarà a la pàgina on fer la vostra inscripció. Abans de formalitzar-la, llegiu atentament la informació que us presentem:

18/19 DE FEBRER: ACTIVITATS DE CAP DE SETMANA A COLL DE NARGÓ

Sortida organitzada per la Secció d’Esports Verticals del Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. El preu de la mateixa és de 5,00 euros; pels socis federats del Club, aquesta activitat és gratuïta. Sortida limitada a 20 participants.

El lloc i l’hora de trobada de dissabte es concretarà entre els participants al grup temporal de WhatsApp que es crearà per a aquesta activitat.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS:

Cap de setmana multidisciplinar a la zona del Coll de Nargó, entre Oliana i Organyà! El dissabte al matí ens esperen els Barrancs Fenollet Oest i Fenollet Est. Són barrancs que habitualment es troben sense cabdal d’aigua, i en els què és possible abandonar després de fet el primer, però ja diuen que dos millor que un!

Pel diumenge, dues vies d’escalada equipades: la Via de la Núria, a la Serra de Sant Joan, a Bóixols, i la Via del Nil, al Serrat del Coniller. Pels qui ho prefereixin, la via ferrada Serra de les Canals i la cresta Serra de les Canals, a Oliana. Dins aquestes propostes, el grup distribuirà convenientment les activitats a desenvolupar.

ALLOTJAMENT:

Com a opció d’allotjament, es proposa el Camping Organyà Park d’Organyà. Els inscrits al cap de setmana poden reservar l’estada del dissabte nit en aquest allotjament o a qualsevol altre de la seva preferència. L’organització de l’activitat no inclou la gestió de les reserves.

MATERIAL NECESSARI:

  • Peus de gat
  • Casc
  • Arnès
  • Baga d’ancoratge
  • Corda en simple d’escalada esportiva (qui en tingui)
  • Grigri (qui en tingui)

19 DE FEBRER: INTEGRAL MONTSERRAT

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. El preu de la mateixa és de 10,00 euros; pels socis federats del Club, aquesta activitat és gratuïta. Sortida limitada a 15 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà contacte per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, l’aparcament de Can Maçana. L’inici de l’activitat serà a les 8:00 hores.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA I MATERIAL:

Ruta no circular, d’aproximadament 17 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.200 metres, que permetrà creuar practicament la totalitat del massís de Montserrat, des de Can Maçana fins a Collbató. Resseguirem en gran part el sender de petit recorregut PR-C78, pràcticament en la seva totalitat per corriols, i coronarem quatre dels cims del repte de la FEEC. Consulteu el TRACK de l’activitat. Nivell de dificultat: MITJANA / ALTA

  • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
  • Roba amb tres capes, botes canya mitja/alta
  • Menjar i aigua suficient per passar el día

 

26 DE FEBRER: PROJECTE GR 5 / 2023

Iniciem una sèrie de sortides que ens permetran conèixer cada mes els indrets més atractius vinculats al traçat del sender de Gran Recorregut 5, “Sender dels Miradors”, que uneix Sitges amb Canet de Mar al llarg de 234 quilòmetres. No pretenem un seguiment exhaustiu del recorregut, sinó que el prenem de base per anar coneixent les diferents zones que travessa aquest sender.

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. El preu de la mateixa és de 10,00 euros; pels socis federats del Club, aquesta activitat és gratuïta. Sortida limitada a 15 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 07:00 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà contacte per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al lloc de sortida, el portal de  l’ Hospital d’ Olesa de Bonesvalls. L’inici de l’activitat serà a les 8:15 hores.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:

El GR5 s’ inicia a Sitges i travessa diametralment el parc natural del Garraf fins a Olesa de Bonesvalls. El parc ha petit dos grans incendis (1982 de11000Ha i 1994 de 4500Ha) que pràcticament el van arrasar. Justament la primera sortida que es proposa és un recorregut pel sector nord-oest del parc pels voltants d’Olesa de Bonesvalls que és el que menys va patir i un veritable  santuari per la fauna del parc. Podrem observar els diversos ecosistemes del parc: matollar, alzinar, pinedes  i fondos, pujar a la Mola (100cims), visitar l’encinglerat caseriu de santa Susana i el castell vell d’Olivella,  la cova de can Muntaner i ja de retorn pel GR5 passar per l’avenc de l’Esquerrà (291 m-), la cavitat més important d‘aquest macís de roca calcària que és el Garraf. Finalment arribarem de nou a l’Hospital d’ Olesa (s XIII, gòtic) refugi de caminants de l’antic camí ral de Barcelona a Vilafranca.

Ruta circular, amb sortida i arribada al poble d’ Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) i concretament a l’ Hospital. Ruta senzilla, sense cap dificultat tècnica, quasi tot el recorregut és per camí ample o corriols de diversos GR, PR i SL , qualificada com a “moderada” per la distància (23 quilòmetres) i el desnivell positiu acumulat de 450 metres repartits en tres pujades.

  • Altitud màxima: 537 metres
  • Altitud mínima: 190 metres
  • Distancia: 23 quilòmetres
  • Desnivell positiu/negatiu: 450 metres
  • Ruta circular – 5/6 hores, més parades i desplaçament
  • Dificultat: mitjana
  • Interès: Natura, paisatge, territori

MATERIAL I RECOMANACIONS:

Important: No hi ha cap punt d’aigua a la ruta.

  • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
  • Roba amb tres capes, botes canya mitja/alta
  • Menjar i aigua suficient per passar el dia.