25 anys del Club Excursionista Esparreguera

25 anys del Club Excursionista Esparreguera

El 22 de març de 1994 va néixer a la nostra vila el Club Excursionista Esparreguera, ara fa 25 anys. Per a tots els components del nostre Club, es tracta d’una efemèride especial. Al llarg d’aquests anys, hem compartit amb moltes persones els valors que aquell grup inicial d’entusiastes muntanyencs van voler transmetre al conjunt de la gent del nostre entorn: el foment de la pràctica de l’excursionisme,  el coneixement i la promoció de les activitats relacionades amb la muntanya, i la cura i el respecte del medi ambient.

Sempre hem estat un grup relativament petit, familiar. Al llarg de molts anys, ens hem estat reunint els divendres al vespre al nostre local social, per compartir el sopar i les històries i projectes dels socis que hi participàvem en aquelles ocasions. Amb el pas del temps, aquelles reunions han acabat substituïdes per les trobades a través de les xarxes socials entre els socis, que continuen compartint la seva afició per sortir a la muntanya. Perquè, encara que siguem un club modest, del que sí tenim la seguretat és de que els nostres socis són, i han estat sempre, ben actius.

Els més veterans recordem amb nostàlgia aquella època daurada en que el Club Excursionista Esparreguera va ser protagonista destacat, gràcies als seus membres, al llarg d’uns quants anys del que ara és el Circuit Català de Caminades de Resistència. Veure reunits un any, a l’inici de la Marxa del Garraf que tancava la competició, prop de cent socis per defensar i conquerir el primer lloc com a entitat en un d’aquells anys, és una imatge potent que molts altres Clubs encara recordaran amb admiració. I, si no, que els preguntin als companys de Parets!!

En aquests anys s’han succeït, també, un seguit d’expedicions dutes a terme per un reduït grup de socis, els més muntanyencs, que van portar el nostre escut i l’ensenya de la nostra vila a diversos cims repartits per gairebé tots els continents del nostre planeta; expedicions que cadascun dels socis d’aquells temps vàrem viure, amb orgull, gairebé com si ens trobéssim al costat dels nostres companys, allà on fossin.

A més d’aquestes vivències més competitives o exclusives, al nostre Club hem gaudit al llarg de molts anys de les sortides de cap de setmana, en forma d’una bona colla, per a conèixer i gaudir de les muntanyes i els senders que omplen la geografia del nostre país. Tenim la sort de viure tan a prop de la nostra estimada Montserrat! Els nostres ulls i els nostres peus, d’Esparreguera estant, poden dirigir-se en qualsevol moment cap a la seva imponent silueta.

Els infants han tingut, també, un protagonisme especial al nostre Club, acompanyats dels seus pares. Formar persones en l’estima i la cura del medi que ens envolta sempre ha format part de la nostra filosofia. Rememorar les fotografies que conservem al nostre club d’aquelles excursions i veure les cares dels nostres nens gaudint de la muntanya és una de les més grans recompenses de tots aquests anys.

Però 25 anys en la vida de qualsevol grup són molts anys. Hem tingut, també, moments dolorosos, amb la pèrdua d’amics i companys que sempre romandran en el nostre record. Pel nostre club han passat molts socis, que ens han acompanyat un temps i que han seguit els seus camins. Com ens pot passar a les nostres pròpies vides, quan els nostres camins conflueixen amb els d’altres persones, creant relacions, fins que tornen a bifurcar-se en algun moment de la nostra història: es llei de vida.

Ha hagut moments recents, fins i tot, en què la continuïtat del Club Excursionista Esparreguera, com a entitat, ha estat en perill. Gestionar un grup de persones, qualsevol grup de persones, és una responsabilitat important i requereix una dedicació absolutament altruista que -de vegades- sembla no tenir la compensació esperada. Sobre tot, quan has estat donant aquesta dedicació al llarg d’una bona quantitat d’anys.

Però el nostre Club torna a estar #enmarxa. Renovat, adaptant-se a les noves circumstàncies i a les formes i costums de la societat que ens envolta. Hem donat un impuls decidit a les noves formes de comunicació, a través de les xarxes socials. Hem impulsat la nostra presència a Facebook, amb la nostra pàgina i mitjançant el Grup de Socis creat recentment. Som, també, presents a Twitter, Instagram i Wikiloc, per poder arribar així a tothom que ens vulgui trobar. I hem creat del no-res aquest nou web que anirà creixent -estem segurs!- amb el pas dels nous temps. Ara és el moment de la renaixença!

Volem tornar a la muntanya com a Club! Volem obrir les nostres activitats a tots els nostres veïns! Voler ser-hi presents de nou a la vida social de la nostra vila! Mirant endavant, sense oblidar les nostres passes! És per tot això que encetem ben aviat un nou cicle de sortides organitzades pel nostre Club, obertes a tothom que vulgui participar, que publicarem aquesta mateixa setmana al nostre web. I és per això que voldrem ser-hi presents a la propera fira d’entitats que es programi a Esparreguera, organitzant una caminada popular pel nostre entorn. I és per això que comencem a preparar una exposició que reculli el que han estat aquests primers 25 anys en la història del nostre Club.

Decidits a fer altres 25 anys, et convidem a fer-nos companyia en el nostre camí. Gràcies i fins ben aviat!!