19/11/2023: Projecte GR-5, per Sant Llorenç del Munt i l’Obac

19/11/2023: Projecte GR-5, per Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Reprenem una sèrie de sortides que ens permeten conèixer cada mes els indrets més atractius vinculats al traçat del Sender de Gran Recorregut 5, “Sender dels Miradors”, que uneix Sitges amb Canet de Mar al llarg de 234 quilòmetres. No pretenem un seguiment exhaustiu del recorregut, sinó que el prenem de base per anar coneixent les diferents zones que travessa. Ara toca trescar pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, un recorregut senzill que ens portarà per racons poc coneguts del Parc!

Totes les sortides organitzades pel nostre Club són obertes a tothom, i gratuïtes pels socis federats del Club! Si ens voleu acompanyar, cliqueu a la imatge corresponent a la sortida, que us portarà a la pàgina on fer la vostra inscripció. Abans de formalitzar-la, llegiu atentament la informació que us presentem:

19/11/2023: Per Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i gratuïta pels socis federats del nostre Club. La resta de participants hauran de pagar un import de 5 euros, que inclou, en el seu cas, la tramitació de la corresponent llicència temporal. Sortida limitada a 20 participants.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat, des d’on sortirem a les 07:30 hores en vehicles particulars. Els dies abans de la sortida es farà per concentrar als participants en el menor nombre possible de vehicles. Els inscrits que ho prefereixin, poden anar directament al punt de reunió, a l’aparcament de l’antic hostal La Barata, a la carretera local BV-1221. L’inici de l’activitat serà a les 08:30 hores.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Ruta circular amb inici i final a La Barata, un antic hostal, per on passa el Camí Ral de Terrassa a Manresa. Tot seguint-lo arribem a la carena, on en una hora ens creuem amb el GR5 que ve de Rellinars. Estem sota la massa de Castellsapera, al front la vista de Montserrat i a la dreta el Clot de la Pola. Arribem al coll de Tres Creus on ens desviem cap a la balma de Les Porquerisses, la Font de la Pola i el Forat del Vent.
Ara passem la carena cap a l’Espluga i el Racó Gran, on cercarem l’Hospital de Sang. Ens allarguem cap a l’Alzina Bonica i coll de Boix des d’on carenegem fins el Turó de les Tres Creus (929m), inclòs al repte dels 100 cims i una magnifica vista de 360º. Comencem el  retorn baixant cap a l’Alzina del  Salari i els Cocons, i per un breu tram de la llera de la riera de Les Arenes arribem al punt de sortida.

Ruta circular amb sortida i arrivada a La Barata. Sense cap pas técnic, quasi tot el camí per pista i corriols.

 • Altitud màxima: 929 metres
 • Altitud mínima: 650 metres
 • Distancia: 13 quilòmetres
 • Desnivell positiu/negatiu: 279 metres
 • Ruta circular – 4/5 hores, més parades i desplaçament
 • Dificultat: fàcil, en base a distància, desnivell i característiques del terreny
 • Interès: Natura, paisatge, territori, història.

MATERIAL I RECOMANACIONS:

 • Motxilla (amb protector pluja) per portar material
 • Roba amb tres capes, calçat adient
 • Menjar i aigua suficient per passar el matí. No hi ha cap font a tot el recorregut!
 • Recomanable: bastons

TRACK DE L’ACTIVITAT

Cliqueu a la imatge per a accedir al track: