12/05/2019: Travessa Can Maçana-Monestir

12/05/2019: Travessa Can Maçana-Monestir

FITXA TÈCNICA:

Tipus de ruta: lineal

Alçada de sortida: 708 metres (Can Maçana)

Alçada màxima: 1160 metres (1237 metres, si es puja a Sant Jeroni)

Alçada d’arribada: 718 metres (Monestir de Montserrat)

Desnivell positiu màxim: 948 metres

Desnivell negatiu màxim: 916 metres

Distància total màxima: 12,6 quilòmetres

Temps aproximat de la sortida: 8 hores

Dificultat: Mitjana / Alta (CAL ESTAR EN BONA FORMA FÍSICA)

Material necessari: Bon calçat, força aigua i avituallament sòlid.

 

ITINERARI:

Coll de Can Maçana > Collet del Guirló > La Portella > Refugi Vicenç Barbé > Coll de Porc > Coll de les Comes > Coll del Montgròs > Canal de Migdia > Les Pinasses > (Sant Jeroni) > Pla dels Ocells > Pas dels Francesos > Escala dels Pobres > Monestir.

El temps indicat és orientatiu. S’ha de tenir en compte les parades per a gaudir del paisatge i el temps esmerçat per a l’esmorzar. En funció del ritme de marxa, els responsables de la sortida valoraran la possibilitat de fer cim a Sant Jeroni. Cal tenir en compte que sovintegen els canvis de nivell per la complexa orografia de la zona, que ens mena baixar diversos cops al fons d’una canal per passar d’una carena a l’altra. No hi ha passos excessivament aeris o compromesos, si de cas algunes curtes grimpades i desgrimpades que requereixen certa atenció.

Cal tenir present que el recorregut serà coincident, en la data de l’activitat, amb la celebració de la marató de muntanya de Montserrat, per la qual cosa ens trobarem de cara als participants de la mateixa. Per a la seguretat de tothom, procurarem cedir el pas als punts necessaris als corredors que així ho requereixin.

 

TRACK DE L’ACTIVITAT:

integral-de-montserrat-can-macana-monestir.gpx

 

REGLAMENT DE L’ACTIVITAT:

  • Sortida oberta a socis i no socis de l’entitat, gratuïta pels participants federats. Nombre màxim d’inscripcions: 20 places.
  • Termini d’inscripció: Fins el divendres, 10 de maig. En cas d’exhaurir-se anticipadament el total d’inscripcions, es desactivarà el formulari.
  • El lloc de trobada serà la rotonda propera a l’Institut El Cairat, a Esparreguera, a la cruïlla entre els carrers de les Hortes amb Via del Mil·lenari i Gorgonçana. L’hora de trobada serà les 07:00 hores.
  • Es recomana limitar el nombre de vehicles per tal de facilitar el seu aparcament a la zona de Can Maçana. Es proveiran un o més vehicles al lloc d’arribada per a facilitar la tornada als conductors que hagin deixat els seus vehicles al punt de sortida i així recollir a la resta dels participants a l’aparcament del Monestir.
  • Les persones que emplenin i enviïn el formulari seran contactats des del Club Excursionista Esparreguera per a confirmar la seva inscripció i donar les instruccions necessàries, en el cas de persones no federades, pel pagament dels 5,00 € que representa el cost de la llicència temporal per a la sortida.
  • No és permès expressament fumar al llarg de tot el trajecte, per a evitar qualsevol risc d’incendi, ni malmetre la vegetació del recorregut.

 

DECLARACIÓ DEL PARTICIPANT:

Per a la seva visualització, cliqueu AQUI

 

ENLLAÇ AL FORMULARI D’INSCRIPCIÓ:

Per a formalitzar la vostra inscripció, cliqueu AQUÍ