11/12/2022 – ELS CARCAIXELLS I EL MONTCLAR

11/12/2022 – ELS CARCAIXELLS I EL MONTCLAR

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. La sortida comptarà amb un guia professional de muntanya. El preu de la mateixa és de 20,00 euros; pels socis vigents del Club, aquest import serà de 10,00 euros.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat (https://maps.app.goo.gl/Csn2QFB2CBtpyYLM7), des d’on sortirem a les 07:00 hores. Hi ha un nombre de 6 places disponibles al vehicle del guia. Si opteu per anar amb el guia, podreu deixar aparcat el vostre vehicle a l’aparcament situat just davant de l’Institut El Cairat o a l’aparcament municipal El Cairat, al carrer de les Hortes.

Si sou de fora d’Esparreguera o preferiu anar en el vostre vehicle, seguiu les següents indicacions:

Per la sortida 5 de la C-65, preneu la C-250 en direcció a Santa Cristina i la deixeu tot seguit per la GI-6610 en direcció a Solius. Just abans del quilòmetre 1, al l’alçada del mas Pla, preneu una pista a mà esquerra. Dos-cents metres més enllà, passada la riera d’en Dalmau, trobareu un ampli espai per aparcament.

Recomanem la següent equipació: calçat adequat per progressar a muntanya (millor bota que protegeixi els turmells), tres capes de roba (tècnica, d’abric i impermeable), motxilla, pals per caminar (si en feu servir), ulleres de sol i crema solar protectora, aigua, entrepà o taper per dinar, i el què necessiteu per picar.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Aquesta sortida us sorprendrà per la seva varietat i un punt d’aventura… controlada! Trobarem passos equipats, cadenes, cordes, una cova i un pont penjat! Pujarem al Montclar, un dels cims no essencials del repte de la FEEC, des del què tindrem una bona panoràmica de l’entorn, fins el Montseny i el Pirineu!

Ruta circular, de poc més de 10 quilòmetres i un desnivell positiu de 600 metres, amb una màxima alçada dels 401 metres del cim del Montclar. Passarem pel menhir de can Llauradó, ens enfilarem a la Roca Rodona, recorrerem el crestall dels Carcaixells, farem cim al Montclar i retornarem per la carena de l’alzinar d’en Cama, tot visitant els vestigis del poblat ibèric de la Plana Basarda i la cova de Sa Tuna que podria tractar-se d’una sepultura hipogea. Finalment pel Camí dels Eucaliptus retornarem a can Llauradó. L’accés el farem pel GR 92, PR-C 102 i l’SL-C 32. El retorn no és senyalitzat, però no té pèrdua.

Dificultat tècnica/física: Moderada-alta (desnivell acumulat, passos equipats)

Durada de l’activitat: 7/8 hores amb aturades, més desplaçament.

Teniu més informació de la sortida al següent ENLLAÇ

Abans de formalitzar la vostra inscripció, si us plau llegiu la DECLARACIÓ DELS PARTICIPANTS.

Per inscriure’s a la sortida, entreu al següent ENLLAÇ