20/11/2022 – Sortida guiada a la Serra de Finestres

20/11/2022 – Sortida guiada a la Serra de Finestres

ACTIVITAT AJORNADA PEL 20/11/2022

 

Sortida organitzada pel Club Excursionista Esparreguera, oberta a tothom i amb condicions especials pels socis del nostre Club. La sortida comptarà amb un guia professional de muntanya. El preu de la mateixa és de 20,00 euros; pels socis vigents del Club, aquest import serà de 10,00 euros.

El punt de trobada serà a Esparreguera, a la rotonda del Cairat (https://maps.app.goo.gl/Csn2QFB2CBtpyYLM7), des d’on sortirem a les 07:00 hores. Hi ha un nombre de 6 places disponibles al vehicle del guia. Si opteu per anar amb el guia, podreu deixar aparcat el vostre vehicle a l’aparcament situat just davant de l’Institut El Cairat o a l’aparcament municipal El Cairat, al carrer de les Hortes.

Si sou de fora d’Esparreguera i preferiu anar en el vostre vehicle, el lloc d’inici de l’activitat és el mas de Can Cortada, a la població de Santa Pau. Abans de la data de l’activitat es concretarà el punt de trobada al lloc.

Aconsellem portar un entrepà o el que us convingui per fer l’àpat sobre la marxa o al finalitzar l’activitat, abans d’agafar els cotxes, segons el temps que comporti.

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

Anem a retrobar la tardor amb un recorregut circular que ens durà fins el sostre de la Serra de Finestres, el Puigsallança, que separa la conca del Ter de la del Fluvià. Un 100 cims no essencial, al que ens arribarem des del poble de Santa Pau, havent visitat el santuari encinglerat de Santa Maria de Finestres i les restes del castell de Finestres, des d’on podrem albirar el Pirineu oriental, la Garrotxa, les Guilleries i fins a la Serra de Verdera i el golf de Roses!

El camí al Puigsallança ens reserva alguna que altra entretinguda sorpresa, fins arribar al vèrtex del cim, al fil d’un cingle impressionant sobre el Sot de la Salgueda. La tornada, pel Faig Rodó i el Pla del Grau, ens reserva detalls a visitar, fins arribar de nou al poble de Santa Pau!

Distància: 12,9 km

Desnivell positiu: 826 metres

Desnivell negatiu: 826 metres

Alçada màxima: 1.026 metres

Alçada mínima: 449 metres

Tipus de ruta: Circular

Dificultat tècnica/física: Moderada (desnivell acumulat)

Durada de l’activitat: 7/8 hores amb aturades, més desplaçament.

RECORREGUT: Santa Pau / Collet de Can Gordi / Sot de la Salgueda / Santa Maria de Finestres / Castell de Finestres / Puigsallança / Faig Rodó / Pla del Grau / Can Barraca / Santa Pau

Aquí teniu el TRACK de l’activitat!

Abans de formalitzar la vostra inscripció, si us plau llegiu la DECLARACIÓ DELS PARTICIPANTS.

Per inscriure’s a la sortida, entreu al següent ENLLAÇ